20 Ekim 2013 Pazar

Kız Anneleri ve Erkek Anneleri Huggies ile Buluştu



Geçtiğimiz günlerde Huggies kız ve erkek bebek annelerini bir araya getirdi. Partykids'de düzenlenen etkinlik hem çocuklar hem de anneler için keyifli geçti. 

Türkiye'de ilk kez erkekler ve kızlar için ayrı bebek bezini sunan Huggies, kızlar ve erkekler arasındaki duygusal ve fiziksel farklardan yola çıkarak "Onlar bu kadar farklıyken neden bezleri aynı olsun" düşüncesi ile bir ilke imza atmış. Ben de şimdilik sadece erkek yakında inşallah bir kız annesi olarak kız ve erkek çocukları arasındaki fiziksel ve de psikolojik farkları daha iyi anlayacağım heralde:) 


Kız ve erkek bebek bezlerinin en önemli farkı kızlar için emici bölgenin ortada, erkekler için önde olması. Huggies'i zaten Toprak için tercih ediyordum ama erkeklere özel bebek bezini henüz denememiştim. Erkeklere özel bebek bezini geçen hafta kullanmaya başladım hatta bitirdik diyebilirim. Bezden hem memnun kaldım hem de kız ve erkek bebek bezlerinin desenlerini eğlenceli buldum. Özellikle bez değiştirmenin artık benim için daha zor olduğu bu günlerde bezin üzerindeki Mickey Mouse desenlerini göstererek oğlumu biraz oyaladım. Esnek bel ve yan bantları da bana göre bezin kullanımını kolaylaştırıyor.

Etkinliğe dönecek olursam,Huggies'den Burcu Kolancanlı'nın sunumunda bizlerle paylaştığı Türkiye'deki bebek, doğum ve bebek bezi rakamlarına da göz atmak isterseniz:

  • Türkiye'deki bebek nüfusu 3.6 milyon.
  • Her gün 3500 bebek dünyaya geliyor. 
  • Türk bebekleri yaklaşık 2,5- 3 yaşına kadar bez kullanıyor.
  • Türkiye ortalamasında günde 3 bebek bezi değiştiriliyor. Ben dahil bir çok anne biz öğlene kadar bu sayıyı buluyoruz diyecektir:)



Çocuklar için cupcake süsleme aktivitesi ile son bulan etkinlik için Huggies'e teşekkürler.


4 yorum:

  1. haftasonu olan bütün etkinlikleri kaçırıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalıştığım için benim için de tam tersi oluyor genelde, artık doğum iznimi bekliyorum:)

      Sil
  2. Eğitici ve eğlenceli bir etkinlikmiş..olmayı isterdim, tabi aynı şehirde olsaydık :)Sevgiler size..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel olurdu gerçekten, İstanbul'a bekleriz sizi o zaman:) Sevgiler

      Sil