24 Ekim 2013 Perşembe

Doğada Geçen Bir Bayram...


Toprak bayramda rahmetli anneannemin topraklarındaydı. Mis gibi havası, yem yeşil ormanları, insanı mayıştıran dere sesinin eşliğinde güzel bir kaç gün geçirdik. İstanbul'un kalabalığının ardından burası bizim için bir cennet adeta.




Oğlum Esmahanım'a varır varmaz nereye koşturacağını bilemedi. Burası neden yem yeşil dercesine etrafına şaşkın şaşkın bakındı. Tavukları, inekleri inceledi, hemen bir köpek bulup onunla oynadı. Otlarla uğraştı, dalından salatalık koparıp yedi. Tam anlamıyla doğaya kavuştu yavrum:)



Dere yolunda yaptığımız yürüyüşte her yer taş olduğu için yürümekte biraz zorlandı. Böyle durumlarda tabii ki çare babanın omuzu:) Yolda bulduğu kendinen bir hayli uzun dallarla oynamayı da ihmal etmedi. Bu aralar kimden ne gördüyse taklit etmekten büyük keyif aldığı için sopayla yürümeye çalıştı.



Temiz havanın etkisi ile öğlen uykusuna kendini öyle bir kaptırdı ki neredeyse bir öğleden sonrayı uyuyarak geçirdi. Topladığımız kestanelerin tadını çok sevdi zeytin gözlüm. Bulduğu ilk fırsatta temizlikten de hiç kaçınmadı:)


Traktöre tek kelime ile bayıldı. Motosiklet, araba derken bir de orada traktör sevdasına kapıldı. Traktöre binmek için bahçeden kaçmaya çalıştı sürekli.


Minik kelebeğim de bu güzel bayramda karnımda bize eşlik etti. İnşallah önümüzdeki sene Toprak'ı kardeşi ile buralarda oynarken göreceğiz:)



Umarım herkesin bayramı huzur dolu geçmiştir.



6 yorum:

  1. ayyy bebısmı geıyor yenıden tebrık ederım doga ve cocuk fotografları ne guzel harıka anılar bırıktırmıssınız sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ikinci bebek yolu yarıladı:)) Çok teşekkür ederim oğlum ve bizim için güzel bir anı oldu. Sevgiler...

      Sil
  2. çok güzel bir bayram geçirmişsiniz... Yer harika. :)

    YanıtlaSil
  3. gecmıs bayramınız kutlu olsun. cok guzel olmus zaten bayramlarda buyuklerı zıyaret etmek hele kı o byukler koy ortamınd ayasıyorlarsa cocuklar ıcın en guzelı. darısı basımıza ıns. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz Hanım sizin de geçmiş bayramınızı kutlarım. Çocuklarımızı mümkün olduğunca doğa ile buluşturmamız gerekiyor, biz de fırsatları kaçırmıyoruz. Darısı sizin başınıza:) Bu arada ne iyi yaptınız geldiniz. Sevgiler

      Sil