4 Kasım 2013 Pazartesi

Şeker Hamuru ile Cupcake Süsleme Atölyesi


Severek takip ettiğim Hamile ve Anne blogunun düzenlediği De Cooks Academy'de Şeker Hamuru ile Cupcake Süsleme Atölyesi çekilişinde şanslı kişi ben oldum :) Kızımın şansı için katılmıştım ve şans bizden yana oldu. Doğum öncesi şeker hamurundan bebek kurabiyesi ve cupcake süslemelerinin tekniklerini öğrenmek harika oldu doğrusu. Müge Hanım'a ve De Cooks Academy'e bir kez daha teşekkür ediyorum!


Gelelim De Cooks Academy'de rengarenk şeker hamurları, mis gibi kek kokuları, çeşit çeşit süsleme aletleri ve Esra Hanım'ın güler yüzü eşliğinde geçirdiğimiz 3 saatlik cupcake atölyesine. Katılan herkesin çok eğlendiğini ve çok güzel süslemeler yaptığını söylemeliyim.



Süsleme yapmak için gerekli olan her şeyin hazır olduğu masada yerlerimizi aldıktan sonra Esra Hanım ilk olarak süsleme yaparken kullanacağımız malzemeleri, şeker hamurunun özelliklerini, bu malzemeleri ve şeker hamurunu nerelerden temin edebileceğimizi anlattı. Eminönü'nde Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sokağında pasta malzemeleri satan dükkanlarda şeker hamurundan kurabiye veya cupcake süslemek için gerekli tüm malzemeleri bulabiliriz. Şeker hamurunu kilo kilo almak yerine küçük paketler halinde kullanacağınız kadar almak daha kullanışlı oluyormuş. Gram fiyatı üzerinden satış yapıldığı için büyük paket almanın bir fiyat avantajı olmuyormuş. Eğer elinizde şeker hamuru kaldıysa şeker hamuru 1 yıl boyunca hava ile temas etmeden saklanabiliyor. Şeker hamuru kurursa mikrodalgada 5'er saniye ısıtıp, kıvamını elinizle kontrol edip kullanılabilecek kadar yumuşayana kadar bu işlemi devam ettirerek hamuru tekrar kullanılabilir hale getirebileceğimi öğrendim:)

Cupcake Tarifi:

  • Oda ısısında 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 bardak ay çiçek yağı veya zeytinyağı
  • 1 bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar tarçın
  • 3 silme bardak elenmiş un

İlk başta yumurta ve şeker birlikte çırpılıyor. İkisini ne kadar çok çırparsak o kadar çok cupcake çıkıyor. (18-24 adet arası) Kek yaparken önce sıvılar çırpılıyor, ardından katılar ekleniyor. Malzemeleri koyduğumuz bardağın aynı olması ve keki yaparken kullandığımız malzemelerin markaları oldukça önemli. Özellikle açık süte dolaptaki diğer yemeklerin kokusu sineceği için tek içimlik sütten kullanmamızı önerdi Esra Hanım. Yukarıdaki sıra ile önce tüm sıvı malzemeler çırpılıyor ardından katı malzemeler eklenip düşük ayarda çırpılıyor. Sonra çırpma işlemine elde devam ediliyor. Eğer daha katı bir hamur elde etmek isterseniz daha çok un koymanız gerekiyor. Cupcake hamuru hazırlanınca cupcake kalıbının 4/3'ü dolduruluyor. Kekin önceden ısıtılmamış 175 derecede bir fırında, en altın bir üst rafında, turboda 20-25 dk. pişmesi yeterli. Keklerin üstü kızarınca kekimiz hazır demektir:) Esra Hanım tüm bu işlemleri el çabukluğu ile yaparak cupcake'i hazırlayıp fırına koyduktan sonra biz de başladık şeker hamurları ile oynamaya. Tabii ki fırından gelen kokular özellikle benim için dayanılmazdı:) Çayla birlikte afiyetle yedik keklerden.

Peki sen şeker hamuru ile neler yaptın derseniz işte benim şeker hamurundan yaptığım süslemeler:

                                                               İlk figür denemem! 


                                             Ayıya benzedi mi çok emin değilim ama sevimli oldu:)


                                       Yeni doğan bebek kurabiyesi için de bir süsleme yaptım.

                                                            Uyuyan bebeğe ba-yıl-dım!


                          Günün sonunda da yaptığımız cici süslemeleri kutuya koyup eve götürdük:)



Siz de şeker hamuruna ilgi duyuyorsanız kurslar hakkında bilgi almak için De Cooks Academy'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Kursun kesinlikle çok zevkli olduğunu söylemeliyim:)




5 yorum:

  1. Ne güzel bir gündü, çok eğlendim ben. Başka vesilelerle de bir araya gelmek dileği ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok eğlenceliydi, yeni malzemeler almaya başladım bile:) Görüşmek üzere, sevgiler...

      Sil
  2. Çok samimî bir ortam var süper öğrenirken eğlenceli dakikalar geçirdik teşekkürler de cooks acedemy :)))))

    YanıtlaSil
  3. tarçın koymasak ta oluyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii olur, eğer tarçın istemezseniz koymayabilirsiniz.

      Sil