12 Eylül 2013 Perşembe

Hamilelik Günlüğü - İlk 3 Ayda İki Hamileliğim Arasında Fark Var mı?



Birden fazla hamilelik yaşayanlar genelde ikinci hamileliğin ilk hamileliğe göre daha rahat geçtiğini söylüyor. İlk hamileliğimi bir iki ufak sorun dışında çok rahat geçirmiştim. Bu kez de öyle olur diye düşünüyordum. Ancak ilk 3 ay için böyle düşünmekle hata ettim galiba:)Şaka bir yana yaşayabileceğim en özel durum hamilelik. İlk de olsa, ikinci de olsa güzel, kendine özgü... Sadece bu kez 12. haftayı bitirene kadar çok zorlandım! (Şuan 15. haftanın başındayım)

Toprak bizim için harika bir sürpriz olmuştu, bu kez planlı bir bebek bekliyorum ama gebeliğin ilk trimesterinde ilk hamileliğimin daha kolay geçtiğini çok net söyleyebilirim. Tabii bu sadece hamileliğimin ilk 3 ayında yaşadıklarıma göre yazdığım bir yazı. Önümüzdeki günlerde neler yaşayacağım, hep birlikte göreceğiz. Şimdilik iki hamileliğimin ilk 3 ayını karşılaştırdığımda bendeki durumlar şöyle:

  • İlk hamileliğimde çok şaşkındım, şimdi psikolojik olarak daha rahatım ve daha bilinçliyim.
  • Toprak'a hamile olduğumu 6. haftada öğrenmiştim, bu kez 4. haftanın sonunda yani henüz gebeliğin başında öğrendim bebeğimi. Hamilelik yaşamış biri olarak vücudumun verdiği sinyaller beni yanıltmadı:)
  • İlk hamileliğimde, hamile olduğumu kan testi yaptırıp önce kendim emin olduktan sonra eşime haber vermiştim. Bu kez evde testi yapıp çift çizgiyi görünce hemen eşimin yanına koştum:)
  • İlk bebeğimizi çevremizdekilere söylemek için biraz zaman geçmesini beklemiştik ama bu kez hiç beklemeden bu güzel haberi herkese verdik.
  • İlk hamileliğimde mide bulantılarım olmuştu. Sabah bulantıları beni biraz yormuştu ama yemek yememi bu kadar engellememişti. İkinci gebelikte ise neredeyse 5. haftadan itibaren çok fazla bulantım oldu. Şuan 15. haftada olduğum için bulantılarım yok denecek kadar azaldı ama  hala kokuya dayanamıyorum. Sokakta, avm'de burnunu kapatarak gezen birini görürseniz, o benim:)) 
  • İlk hamileliğimde bol bol uyuyup dinlenirken, şimdi Toprak ile geçirdiğim kıymetli zamanlardan kaybetmemek için istediğim zaman uyuyamıyorum. Onu uyuttuktan sonra ben de hemen tavuk gibi yatıyorum.
  • İlk hamileliğimde hafif bir poşeti bile taşımaya çekinirken, ikinci hamileliğimde 12 kiloluk canım oğlumu her fırsatta kucaklıyorum.
  • Beni en çok şaşırtan konu da jet hızıyla büyüyen göbeğim oldu. İlk hamileliğimde karnım 16. haftalıkken yavaş yavaş belirmeye başlarken bu kez 9. haftada gözle görülür bir şekilde karnım çıktı.
  • İki hamileliğimde de ilk trimesteri kilo kaybı ile tamamladım. Ama bu kez tam 3 kilo verdim. 
  • İlk hamileliğimde neredeyse her gün bebeğin gelişimini farklı sitelerden takip ediyordum. Şimdi içinde bulunduğum haftaya başlarken bir kere bakıyorum o kadar.
  • Bir de sanırım bu kez daha asabiyim. Özellikle araba kullanırken  hemen sinirlenip bağırmaya başlıyorum. 


2 yorum:

  1. ben ikinci hamileligi cok kolay gecirdim.hatta bebegim buyuktu,ama ben kush gibiydim.dogum da cok kolay gecti.ama ilk hamilelik cok agirdi kolay gelsin sana. sag salim INSAALLAH.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar şanslısınız:) Bakalım ben de ikinci döneme daha rahat başladım, umarım bundan sonrası böyle geçer, bebeğime de sağlıkla kavuşurum. Sevgiler

      Sil