23 Eylül 2013 Pazartesi

Hamilelik Günlüğü: Hamilelikte 5 -12. Haftalar


Mayıs ayının son günleriydi. Kendimi çok yorgun, çok halsiz hissetmeye başlamıştım.Tam anlamıyla kafamı kaldıramıyor, sürekli uyumak istiyordum. Bir de her zamankine göre oldukça duygusallaşmıştım. Çok net bir sekilde hamilelik belirtilerini yaşıyordum. Kısa bir süre önce ikinci bebek için hazır olduğumuza karar vermiştik. Eğer hislerim beni yanıltmıyorsa kesinlikle hamileydim! 

İşten çıktıktan sonra eczaneden gebelik testi alıp eve gittim. Testi yapmak için sabırsızlanıyordum ama Toprak uyuduktan sonra yapmaya karar verdim. O bir kaç saat zor dayandım. Zeytin gözlü oğlum mışıl mışıl uyuduktan sonra testi yaptım. Bir yandan çok eminim bir yandan da çok heyecanlı. Birkaç dakika geçtikten sonra ta tammmm çok net iki çizgi belirdi. Olanlardan habersiz balkonda oturan eşime seslenerek salona çağırdım. Hiç bir şey söyleyemeden testi gösterip mutluluktan, heyecandan biraz da panikten ağlamaya başladım. Bana mutlulukla sarılan eşim olmasa oraya yığılıp kalacaktım.

Ertesi gün hemen doktora koştum ve bebeğimin kesesi göründü:) Henüz gebeliğin 5. haftasının başında olduğum için bebişi görmek için biraz beklememiz gerekti. Bu arada bende çok yoğun bir şekilde mide bulantısı başladı. Haftalarca doğru düzgün yemek yiyemedim:( İlk hamileliğimde de midem bulanmıştı ama bu yazımda bahsettiğim gibi bu kez çok yoğun oldu bulantılarım. Mide bulantısının önüne geçmek için bulantı önleyici bileklik bile aldım ama bende hiçbir işe yaramadı. Doktormun önerisi ile mide bulantımı azaltmak için az az ve sık sık yemek yedim. Çok kokulu, baharatlı yemeklerden uzak durdum. Suyu bir anda değil, azar azar içmeye başladım. Ancak ne yaparsam yapayım bulantılarımın tamamen geçmesi zaman aldı. 

5. 6. ve 7. haftayı birbirine çok benzer şekilde geçirdim. Halsiz, uykulu ve açtım... Heyecanla 8. Haftadaki doktor kontrolümü bekledim. Bu kontrolde ben, eşim ve Toprak bebeği ilk kez gördük:) Yavrum ekrana baktı ama onun kardeşi olduğunu anlaması zaman alacağa benziyordu. Bir kelebek gibiydi minik bebeğim,kalbi pıt pıt atıyordu... Doktorum hamilelikte yapılması gereken testleri istedi ve 8. haftada daha önceden de bildiğim tüm testleri yaptırdım. Bu haftadan sonra bulantılarım iyice arttı. Yemeklere, kokulara karşı çok daha hassaslaştım. 9. 10. ve 11.hamilelik haftalarını da bol bulantılı geçirdim. Yemek yiyemediğim için enerjim de oldukça düştü. Özellikle bu dönemde Toprağımın bakımında annemler oldukça yardımcı oldular, hala da olmaya devam ediyorlar:)

Hamileliğimin 9. Haftasında ikinci gebeliğin etkisi ile göbeğim çıkmaya başladı. Ben kilo veriyorum ama göbeğim büyüyordu. Bu süre içinde yemek yiyemediğim için bir çok kişiden bebeğin de beslenemediği gibi bir sürü dış sese kulaklarımı tıkadım, size de tavsiye ederim:) 

12.  Gebelik haftasına ulaştığımda ise bulantılarım önce azalmaya başladı ve ardından çok büyük oranda geçti. Daha önce bunları yaşamış olsam da "Allahım 9 ay böyle nasıl geçer "diye düşünmeden yapamadım. Ama inanın bu dönem de geçiyor:) Yaşam enerjiniz geri geliyor. 12. haftanın en önemli olayı ise doktor kontrolüne gidip bebeğimi görmem ve ikili testi yaptırmam oldu. Bebeğim 4 hafta öncesine göre oldukça büyümüştü. Hamileliğimin ilk 3 ayında 3 kilo vermeme rağmen bebeğim sağlıkla gelişmişti çok şükür. Onu ekrandan seyretmek bir harikaydı... Bebeğim ölçüm yaptırmamak için çok uğraştı ama doktorum sonunda istediği ölçümleri yaptı.  Aynı gün ikili test için kan da verdim. İkili testimin normal çıktığını ertesi gün mutlulukla öğrendim.

İlk bebeğimin cinsiyetini yani Toprağın müjdesini 12. Haftada almıştık. Belki 12. hafta kontrolünde bebeğin cinsiyetini öğrenebiliriz diye düşünmüştük ama cinsiyet bir sonraki doktor kontrolüne kaldı. Bu konuyu ayrıca yazacağım zaten pek yakında:) 3 aylık hamilelik notlarım işte böyle...


                                         Hamilelik Günlüğü Yazılarım



4 yorum:

  1. Tebrikler :-))) ne güzel haber, sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim:-))) Biz de düşünmeye başladık 2.yi, bu yazılar ilham oluyor bana.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Darısı sizin başınıza o zaman:) İlk ayları atlattıktan sonra şimdilik gayet keyifli gidiyor ama bebek doğunca iki çocukla başıma neler gelecek bilmiyorum:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. sanırım blogda sorun var canım olsun bende yeniden yazarım :) rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah gözünüz aydın,hamiledaşımsın :9 bende ikinci kızıma 20 haftalık hamileyim güzel paylaşımlar diliyorum bloğumdaki güzel yorumun içinde çok teşekkür ederim tatlı oğluşunuda öp yerime sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkimiz ve tüm hamileler bebeklerimize sağlıkla, mutlulukla kavuşuruz inşallah:) Yeni yorumun için ayrıca teşekkürler canım. Önümüzdeki günlerde yeni paylaşımlarda görüşmek üzere:) Sevgilerimle

      Sil