3 Mayıs 2013 Cuma

Hoş Geldin Bebek Süslemeleri



Annelik ile birlikte ilgi alanlarım oldukça değişti. Hamileliğimde kendimi anne bebeklerin büyülü dünyası içinde buldum. Bu dünyanın içinde hem çok eğlenceli hem çok zor yani dünyanın en karışık duyguları, anları var. Ben bu işin eğlence, süsleme kısmını çok sevdim doğrusu:) Oğlumun doğumu, mevlüdü, diş buğdayı derken en son 1 yaş doğum günü partisine keyifle hazırlandım, kendimce süslemeler yaptım. Ama Hoş Geldin Bebek süslemeleri benim ilk göz ağrım oldu:) Bu konularla ilgili çok fazla fikrim yokken, o zamanlar taze anne olan güzel arkadaşım Elif'in yönlendirmesi ile oğlumun doğumu için birkaç ufak hazırlık yaptım. Evet bu gördüğünüz sevimli kuzucuklar benim kuzumun kuzuları:)


Eminönü'nde bebekler için birbirinden güzel süs malzemelerinin satıldığı bir dükkandan kuzuları aldım.Kuzuları lavanta keseleri ile süsledim. Nazar boncuğu ve kurdele ekledikten sonra magnet yapıştırınca buzdolabı süsü halini aldı bu sevimli kuzular. Oğlumdan hoş bir anı olması için üzerine Hoşgeldin Toprak Bebek etiketlerini yapıştırdım. Tüm kuzuları bir sepette toplayınca çok güzel bir görüntü oldu. Kuzuların yanındaki renkli lolipop şekerleri de hem büyüklerin hem de küçüklerin ilgisini çekti.

,

Yeni doğan bebek çikolatası doğum odalarının olmazsa olmazı. Toprak için üzerinde bebek figürleri olan bu çikolataları canım annemin el emeği sepetinin içinde misafirlerimize ikram ettik.




Aslında doğum yaptığım hastanede hem kız hem erkek bebekler için birbirinden güzel doğum odası süsleme paketleri vardı. Ama hamile halimle koca göbeğime bakmadan oğlumun hazırlıklarını kendim yapmak istedim:) Bunlar da yatağımın baş ucundaki It's A Boy yazılı balonlar ve sevimli ayıcık:)


Toprak'ın doğum odasının kapı süsünü ise beyaz renkte tercih ettim. Mavi balonlar ve nazar boncuğu kapı süsüne renk kattı.


Kucağınıza almak için sabırsızlandığınız bebeğiniz için siz de birbirinden güzel hediyelikler hazırlayabilirsiniz. İnanın Hoşgeldin bebek süslemeleri yapımı hem çok zevki hem de kolay:)




8 yorum:

  1. Kuzucuklarımız aynıymış çok tatlı:)Bu işler gerçekten son derece keyifli,ne de iyi yapmışsın,ileride hatırlayabileceğimiz harika anılar:)

    YanıtlaSil
  2. Kuzular çok sevimli gelmişti bana,ama en sevimliler bizim kuzucuklarımız:)) Ben de çok keyif alıyorum bu işlerden:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Deniz Hanım, ne kadar tatlı bir yavrunuz var Maşallah, sizin de gözlerinizin içi gülüyor cıvıl cıvılsınız. Çok sevdim blogunuzu.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için:)) Yeni yeni bloga yazmaya başladım, beğenmenize çok sevindim. Sevgiler

      Sil
  4. Çok güzel şeyler yapmışsınız.
    Oğlunuzla birlikte size uzun ömürler
    dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz ve dileğiniz için çok teşekkürler.

      Sil
  5. ne güzel heyecanlar bunlar. güzel annenin el emeği çikolataların yapılışını da paylaşsaydınız keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyifle yapılan hazırlıklar bunlar. Şimdi de kız bebek için doğum odası süslemelerine başlayacağım:))

      Sil