11 Mayıs 2013 Cumartesi

Deniz'in Anne Hali...


Bebeğim benim doğum günü hediyem oldu. 27. doğum günüme 1 gün kala 2 Temmuz 2011 sabahı içimdeki minik canı öğrendim, onu ilk kez o gün gördüm ve  yeni yaşıma yepyeni bir halde girdim. Hamileliği çok ama çok sevdim. İçimdeki mucizenin her gününü tek tek saydım, onunla konuştum, dokundum, düşündüm, hayallerini kurdum, sabırsızlandım. Rahat bir hamilelik geçirmemin ve el üstünde tutulmanın etkisi belki de hayatımın en güzel döneminden biriydi benim için hamilelik.


Derken bebeğim doğdu ve anneliğimin tadını çıkarmaya, zorluklarını yaşamaya, uykusuz kalmaya, benim bakımımla büyüyen bir bebeği deli gibi sevmeye başladım. Yanından bir dakika bile ayrılmak istemediğim, kıpırdadığında uyandığım, uğruna günlerce 2 saatten uzun kesintisiz uyumadığım, canımdan çok değer verdiğim, kendim için yapmayacağım onca şeyi onun için severek yaptığım melek bir bebeğin annesi oldum ben.

Hayatım boyunca böylesine yoğun, böylesine içten yaşamadığım heyecan, mutluluk, sevgi, korku, özlem, sabır, sabırsızlık, aşk, şükretme duygusu Deniz'in annelik hali... İçinde zıtlıkları, mutluluk göz yaşlarını, kahkahayı, tüm duyguları barındırıyor. Ben anne olmadan önce bunların hiçbirini bu şekilde bilmezdim. Kendimi de böyle bilmezdim zaten. Şimdi oğlu ile ilgili bir şey anlatırken gözleri dolan tipik duygusal bir yengeç anne oldum çıktım:)

Anne olunca başta kendi annem olmak üzere tüm annelerin kıymetini daha iyi anladım. Tüm annelerimizin ve kendimin anneler gününü kutlarım:)

Sevgilerimle

Toprak Annesi:)



6 yorum:

  1. :)Senin de anneler günün kutlu olsun Toprak annesi:)

    YanıtlaSil
  2. Anneler günümüz kutlu olsun...

    Ben de bloguma beklerim.

    http://hanhildem.blogspot.com/

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Tuba'cım senin de anneler gününü kutlarım:)

    YanıtlaSil
  4. Hanhildem, çok teşekkür ederim, sizin de anneler gününüz kutlu olsun:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    26 aylık Sarp'ın annesi Öznur ben :)
    Öyle güzel ve içten anlatmışsınız ki annelik duygularınızı ve serüveninizi, tepkisiz kalamadım,
    Şanslı bir bebek Toprak, farkındalık düzeyi yüksek bir anneyle beraber yaşıyor, büyüyor.
    Paylaşımlarınızı heyecanla takip edicem.
    Sevgiler, güzel günler dilerim...

    YanıtlaSil
  6. Öznur Hanım, çok memnun oldum:) Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum, her anne gibi bebeğini çok seven biri olarak yazıyorum. Ben de lezzetli tariflerinizin takibindeyim. Sarp'a ve size sevgilerimle...

    YanıtlaSil