26 Nisan 2013 Cuma

Bir İsim Hikayesi: "Toprak"


Bebeğimiz olacağını öğrendiğimizde Toprak mı geliyor Rüzgar mı geliyor diye meraka kapılmıştık eşimle. Bizim için isimler çoktan belliydi; kız olursa Rüzgar, erkek olursa Toprak olacaktı bebeğimizin ismi...

2007 yılında eşimin motosikleti ile Ortaköy'e dolaşmaya gitmiştik. Motoru park edip Ortaköy'de biraz vakit geçirdikten sonra geri dönmek istedik ama motor bir türlü çalışmadı. En sonunda yol yardımı çağırdık. Cumartesi günü boğaz trafiğini de hesaba katınca yardımın gelmesi bir hayli gecikti. Biz de Ortaköy Starbucks'da bekleyelim dedik. Burada sohbet ederken klasik her çift gibi "çocuğumuz olursa ismi ne olsun" diye düşünmeye başladık. Bir sürü isim düşündük ama en sonunda hangimizin fikri olduğunu hatırlamamakla beraber kız olursa Rüzgar erkek olursa Toprak olsun diye karar verdik. Bu isimler daha o gün ikimizin içine çok sindi ve yıllar öncesinden bebeğimizin ismi tamamdı:)

Hamileliğimin 12. haftasında  Toprak'ımıza kavuşacağımızı büyük bir mutlulukla öğrendik. O günden beri hayatımızın anlamı Toprak. Bizim biricik oğlumuzun isim hikayesi böyle işte:))


2 yorum:

  1. Bloğunuzu yeni keşfettim, resimler çok güzeller
    Sevgiler Toprakla annesine:)

    Ateşin annesi Müge:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Ben de Ateş ve annesini takipteyim artık:) Sevgilerimle

      Sil