19 Haziran 2013 Çarşamba

16 Aylık Toprak Manzaraları


Ve karşınızda 16 aylık Toprak bebek manzaraları:) Toprak birkaç gün önce 16 aylık oldu. Minik kuşumuzun her geçen gün büyümesini mutlulukla izliyoruz.  Eşime sürekli "Toprak ne yaptı biliyor musun, ne öğrendi gördün mü?"  derken buluyorum kendimi. Çünkü her geçen gün yeni şeyler öğreniyor ve çocuğumuzun gelişimini görmek tüm anne babalar gibi bizi de çok mutlu ediyor.

Peki benim için dünyalar tatlısı olan 16 aylık bebeğim en çok neler yapmayı seviyor, nelerden hoşlanmıyor?




Toprak'ın bir sürü oyuncağı olmasına rağmen (çok oyuncak almayacağız diyorduk ama ev şimdiden oyuncak doldu) oynamaktan en çok zevk aldığı şey tencere kapağı. Eline bir tencere bir de kapak verince ki biz vermesek bile gidip alıyor değmeyin keyfine. O kapağı kapatıyor, açıyor tencerenin içine bir şey koyuyor çıkarıyor, yerlere vuruyor. Alt komşumuzdan gürültüler için özür diliyoruz:)

Yatak odamızdaki dolabın içine girmeye bayılıyor. Dolabın içine girmek için içindekileri her seferinde üşenmeden boşaltıyor. Çekmecelere de çoğu çocuk gibi bir ilgisi var. Onun açıp karıştırmasına müsaade ettiğimiz çekmeceleri boşaltıp içinde oturmayı hala çok seviyor. Daha önceden yaşadığımız böyle bir ana buradan tanık olabilirsiniz. İçinde kırılacak eşya  ve onun yutabileceği malzemeler olan çekmecelerimize ise aylar öncesinden koruma kilidi takmıştık.

Kocaman eşyaları bir yerden bir yere taşımayı ve oyuncaklarını boşaltıp bir poşete doldurmayı çok seviyor. Oyun kartlarını dağıtıp, sonra tek tek kutusuna yerleştiriyor. Sokakta vakit geçirmekten, bisiklete binmekten,balkonda etrafı izlemekten, arabada şöför koltuğuna oturup direksiyonu çevirmekten de çok hoşlanıyor.Kedimiz de Toprak'ın en sevdiği şeylerden biri. Oğlumun kedi ile meceralarını artık ayrı bir postta yazacağım.



Bir oyun oynarken oyunu kesildiğinde veya elinden o an ilgilendiği oyuncağı alındığında ise sinirleniyor. Bazen ağlıyor, hatta bir kere kolumu ısırdı ama canımın yandığını anlamış olacak ki bir daha beni ısırmaya çalışmadı. Başka çocukların elinde gördüğü her şey Toprak'a cazip geliyor ve ısrarla o oyuncakları istiyor.

Toprak'ın kilosu son üç aydır eskiden olduğu gibi artmıyor ama boyu uzamaya devam ediyor. 1 yaşından sonra bebeklerin özellikle de yürümeye başlamalarıyla kilo alım hızları yavaşlıyor ve 18. aya kadar bu durum devam ediyormuş. Tabii uyanık olduğu zamanlarda hiç durmadan oradan oraya koşturan Toprak nasıl kilo alsın:)) Çocuk çatalı ve kaşığı  ile yemeklerini döke saça yemeye çalışıyor. Eli ile çok daha güzel yiyor gerçi.Meyveleri ve ekşiyi pek seviyor. Annesi gibi tam bir maymun olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim:) Salatalık, domates de favori yiyeceklerinden.


Uyku düzenine gelince, gün içinde iki kere uyumaya devam ediyor. Akşamları genelde 21.30'da yatıyor. Sabahları da 8 gibi uyanmış oluyor. Ben çalıştığım için oğluşumu ancak akşamları görüyorum. Hafta sonları ise yapışık ikiz gibi geziyoruz. Özellikle pazar günü Sarper'in bize katılmasıyla özlem gideriyoruz....




Şimdilik Toprak'tan haberler böyle:)

Sevgiler,


6 yorum:

  1. Maşalah ona .) Nisan da hayvanları çok seviyor, hemen koşup sarılmak istiyor. 27 aylık kızımın inatlaşmaları ile meşguluz biz bu aralar .P Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim:) Ne güzel hayvanları sevmesi, belki ilerde onun da bir arkadaşı olur, oğlum çok güzel vakit geçiriyor evde kediyle. Biz de de yavaş yavaş inatlaşmalar başladı Nisan kadar büyünce neler olacak kim bilir:)) Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. özgür ruhlu bir kova :)
    ne kadar doğru..
    bir canavar kova da ben de var - DOĞU :)
    7 yaşında emin ol Toprak büyüyünce seni daha çoook uğraştıracak :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başıma gelecek var desenize:)) Tüm kova bebek annelerine kolay gelsin zaman:) Sevgiler...

      Sil
  4. Maşallah Toprak'a , pek yakışıklııı, nazar değmesin.
    Hep mutlu günleriniz olsun: )

    YanıtlaSil
  5. benim kızımda 16.ayının içinde..tencere olayınız ve başkasının oyuncakları kısmında birebir katılıyorum size:)maşallah toprağa..

    YanıtlaSil